Zelenskiy Her Ukraynalıya Dijital Kod Vermek İstiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Vatandaşların ulusal kimliklerinin tanımlanmasında entegrasyonun tanıtılması ile alakalı olarak Ukrayna Devlet Başkanı danışmanı Mihail Fedorov ile İçişleri Bakanlığı, Devlet Göçmenlik Bürosu ve Adalet Bakanlığı temsilcileri ile bir toplantı yaptı.

Finance.ua’nın haberinde, Fedorov’un belirttiğne göre, dijital ekonominin dünyasında, vatandaşlar ve devlet, İnternet ve çeşitli çevrimiçi sistemler aracılığıyla birbirleriyle görünmez bir etkileşimde bulunmaktadırlar.

Cumhurbaşkanı danışmanı, “Bu nedenle, bir vatandaşın veya işletmenin tanımlanması, güven oluşturmak, ilgili işlemleri yapmak ve elektronik hizmetler almak için önemli bir adımdır.” dedi.

Fedorov’a göre Ukrayna’da bütünleşik bir kimlik sisteminin olmayışı, devletteki bilgi kaynaklarındaki bir kişi hakkında bilginin tutarsızlığına yol açmaktadır. Bu, verilerin devlet tarafından kaydedilmesini ve ulaşılmasının imkansız hale gelmesini sağlarken, bu durum bilgiyi değiştirme ve çarpıtma olasılığını da yaratmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com