Yusov: Ukrayna savunma savaşı yürütüyor ancak bu yalnızca kendi topraklarında eylem anlamına gelmiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ruslar, 400 binden fazla askerini Ukrayna topraklarında yoğunlaştırdı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Andrey Yusov yaptığı açıklamada Ukrayna’nın savunma savaşı yürüttüğünü ancak bunu, askeri operasyonların yalnızca kendi topraklarında yapılacağı anlamına gelmediğini belirtti.

Bu, RBC-Ukrayna tarafından , Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Andrey Yusov‘un Radio Liberty’ye yaptığı bir yorumda atıfta bulunularak bildirildi .

Bugün Rusya’da Vladimir Putin’in sığınağı dışında güvenli yer kalmadığını belirten Yusov “Bugün Rusya, bağımsız Ukrayna’ya karşı topyekün bir savaş yürüten saldırgan bir devlettir. Ukrayna kendini savunuyor, savunma savaşı yürütüyor, ancak savunma savaşı yalnızca Ukrayna topraklarında eylem anlamına gelmiyor. Bunun açıkça anlaşılması gerekiyor. Aslında tüm özgür dünya, demokratik dünya bunu çok iyi anlıyor, tüm güç ve araçlarla, yani deniz, hava ve düşman hatlarının derinliklerinde karadaki eylemler. Bunlar, bölgedeki savunma eylemleridir. Ve devam edecekler” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Olayların gelişmeye devam ettiğini ve aynı zamanda sistematik bir karakter ve etki kazandığını belirten Yusov bu etkiyi şöyle sıraladı:

  • Askeri etki – İşgal birliklerine yakıt tedarikinde kesintiler;
  • Ekonomik etki: “Petrodolarlar” soykırıma yönelik bir savaşı finanse etmeye gittiğinden askeriyeyle de bağlantılı olan ekonomik;
  • Politik etki – Rusya’da Putin’in kazanamadığı giderek daha net hale geliyor.

Yusov, “Üstelik o (Putin) giderek Rusya Federasyonu topraklarını savaşa sürüklüyor, durumu kontrol edemiyor, koruyamıyor” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com