Ukrayna’nın kırsal bölgeleri elektrik kesintilerine hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çeşitli bölgelerdeki yerel yetkililer, süresi günde birkaç saati geçebilen olası elektrik kesintileri konusunda uyarıda bulundu.

Ukrayna’nın bazı bölgelerinde yerel yetkililer, vatandaşları olası bir uzun süreli elektrik kesintisi konusunda uyardı. Konut ve toplum hizmetleri uzmanı Kristina Nenno Kiev’de düzenlediği basın toplantısında “Elektrik için zaten uygulamalar var, Kiev ve Herson bölgelerinde kırsal kesimdekiler elektrik tüketimine getirilecek kesintiler konusunda uyarıldı.” dedi.

Ayrıca, birkaç yıl önce Çernigov bölgesinde olduğu gibi, bir veya iki saat boyunca elektrik kesintilerinden bahsetmediğini belirten Nenno “Ve bazı uygulamalar var: mesela yarın için 10 saat. Halkı zaten ciddi elektrik kesintilerine hazırlanma ihtiyacı konusunda uyarıda bulunuyorlar.” diye ekledi.

Türkiye ve Ukrayna, Akıncı İHA’da kullanılacak 30 adet AI-450T motor tedariki için sözleşme imzaladı.

Enerji Stratejileri Fonu’nun kurucu ortağı Yuri Korolçuk’a göre, elektrik kesintileri öncelikle kırsal ve seyrek nüfuslu bölgelerde, “daha az siyasi riskin olduğu” yerlerde mümkün görünmektedir.

Kristina Nenno, ısıtma sezonu hazırlıklarıyla ilgili durumu “başlangıçta istikrarsız” olarak nitelendirerek “Uzaklara gitmemize gerek yok, Kiev’i ele alalım: yolların kazılmadığı ve ısıtma sistemlerinin tamir edilmediği tek bir bölgemiz yok, kesinlikle yok ” dedi.

Yaz aylarında hazırlık için “sıfır fon” vardı, bu yüzden şimdi çalışmaya başladılar ve sonuçlar şimdi kendini asfalt kaplamanın yenilenmesi ve diğer işler olarak kendini gösteriyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com