Ukraynalıların yüzde 74’ü Ukrayna’nın topraklarını 1991 sınırları içinde tutacağına inanıyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy cumhurbaşkanlığı seçimleri için desteğini arttırıyor

Ankete katılan Ukrayna sakinlerinin %97’si, Rusya Federasyonu tarafından başlatılan savaşta zafere inanıyor.

Sosyolojik grup “Rating” tarafından yürütülen tüm Ukrayna’da yapılan bir anketin sonuç raporunda analitsler “Vatandaşların %97’si Rusya ile savaşta zafere inanıyor ve %74’ü Ukrayna’nın 1991 itibariyle tüm toprakları uluslararası kabul görmüş sınırları içinde tutacağına inanıyor.” denildi.

Ayrıca, bu anketin Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’e olan sürekli güveni, NATO üyeliğine artan desteği ve Rusya’nın Ukrayna’nın savaş sonrası yeniden inşası için ödeme yapması gerektiğine olan güveni gösterdiği de kaydedildi. Özellikle, ankete katılanların %91’i Zelenskiy’nin faaliyetlerini onaylıyor.

Ukraynalılar ayrıca Ukrayna’nın NATO üyeliğine %82 ile rekor düzeyde destek veriyorlar. Anket sonuçlarında “Bu, Haziran 2022’deki ankete kıyasla %10 ve Nisan 2022 verilerine göre %23 daha fazla” denildi.

Anket sonuçlarına göre Ukraynalıların %54’ü yeniden yapılanma kararlarının yıkılan şehir ve kasabalarda yaşayanlar tarafından verilmesi gerektiğine inanırken, %37’si bu kararların yerel makamlarca verilmesi gerektiğini savunuyor.

Çalışmanın sonuçlarında “Aynı zamanda Ukraynalılar, savaş sonrası yeniden yapılanma için Rusya’nın ödeme yapması gerektiğine inanıyor. %89’u, hasarlı altyapının restorasyonunun el konulan Rus varlıkları veya tazminatlarla finanse edilmesi gerektiğine inanıyor.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com