Ukraynalıları En Çok Endişelendiren Konular

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sosyologlar, Ukraynalıları En Çok Endişelendiren Konuları Belirlediler

Sosyologlara göre Ukraynalıları en çok endişelendiren sorun Donbas’taki çatışmalardır.

28 Eylül – 16 Ekim tarihlerinde Kiev Uluslararası Sosyoloji Enstitüsü ve Ukrayna Sosyal Araştırma Enstitüsü tarafından ortak bir sosyolojik araştırma yürütüldü.

Sosyoloji Grubu müdür yardımcısı Lubomir Mysiv ‘in açıklaması şöyle: “Anketimizde vatandaşlara yönelik en önemli soruların hangileri olduğunu sorduk. Burada, Ukrayna’nın doğusundaki askeri ihtilafın bir numaralı sorun olduğu ortaya çıktı.”

Araştırmaya göre, Ukraynalılar en çok Donbas’taki sorunlardan (ankete katılanların % 54.4’ü), düşük maaş ve emekli maaşı seviyesi (% 54.1) ve kamu hizmet tarifelerindeki artışa (% 48,1) ilişkin endişeler taşımaktadır.

Ayrıca ankete katılanların % 34,9’u temel mal ve enflasyon fiyatlarındaki artıştan % 26,8’i işsizlikten, % 25,5’i rüşvet ve yolsuzluk ile % 19’u kaliteli tıbbi bakım almada yetersizliklerden endişe duyduklarını işaretlemiştir.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com