Ukrayna şehirlerini ziyaret eden Kiev büyükelçisi Sumi ve Çernigov gezisini tamamladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın kuzeydoğu vilayetlerini kapsayan gezilerini sürdüren Büyükelçilik heyeti bölge turunu Çernigov ziyaretiyle tamamladı.

Gezinin son etabı ile birlikte yapılan açıklama şu şekildedir:

Dün Sumi’deydik.

Vali, Belediye Başkanı ve Oblast Başkanıyla görüştük. Bölgedeki iş ve yatırım olanaklarını, potansiyel işbirliği alanlarını değerlendirdik.

200’e yakın Türk öğrencinin eğitim gördüğü bu şehirde öndegelen üniversiteleri de ziyaret ettik. Sumi Devlet Üniversitesi ve Ulusal Tarım Üniversitesi Rektörleriyle görüştük, bu okulların eğitim imkanlarını yerinde gördük.

Ayrıca bu üniversitelerde okuyan öğrencilerimizle buluştuk, hem sohbet ettik hem sorularını cevapladık. Türk öğrencilerin vilayet sakinleri ve üniversiteleriyle uyum içerisinde yaşadığını görmekten memnuniyet duyduk. Eğitim Müşavirliğimizle birlikte karşılaşabilecekleri sorunlar karşısında desteğe hazır olduğumuzu söyledik.

Sumi’nin hem kendisi hem eserleri güzel bir de müzesi var. Bölgenin tarihi hakkında bilgi almak isteyenlere tavsiye ederiz.

Sumi yönetimine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ediyoruz.

Turumuzu bugün Çernigov ile tamamlıyoruz. Vali, Bölge Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısıyla görüşmeler yaptık. Bölgenin potansiyelini gerçekleştirmesine yardımcı olacak işbirliği imkanlarını ele aldık.

Bölge Meclisinde ayrıca vilayetin öndegelen iş insanlarıyla görüştük. İlave yatırım olanaklarını, üretim ve ticaret potansiyelini yerel yatırımcılardan dinledik. Vilayetin bilhassa tarım ve turizm alanında fırsatlar sunduğunu gördük.

Şehirde orman ürünleri üzerine yatırımları bulunan, 7/24 üretim yapıp 100’ün üzerinde yerel istihdam yaratan firmamızı ziyaret ettik.

Çernigov, Ukrayna’nın en güzel şehirlerinden biri. Yoğun temaslarımız hakkını vererek şehir turu yapmamıza engel olsa da, seyahat etmeyi sevenlere bu şehri tavsiye ediyoruz.

Çernigovv yöneticilerine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ederiz.

Bölge turumuz vesilesiyle Ukrayna’nın kuzeydoğu vilayetlerinde yaşayan vatandaşlarımızla imkanlar ölçüsünde biraraya gelmekten büyük memnuniyet duyduk. Bu vesileyle, Ukrayna’da yaşayan vatandaşlarımıza bize her zaman tek bir e-postayla ulaşabileceklerini hatırlatmak isteriz: embassy.kiev@mfa.gov.tr

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com