Ukrayna Grivnası ile kripto para alımı geçici süreyle yasaklandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez Bankası, sıkıyönetim kapsamında ülkeden sermaye çıkışını önlemek için vatandaşların sınır ötesi işlemlerine ek kısıtlamalar getirdi. Bankalardaki grivna hesaplarından kripto varlık alımları engellendi.

Artık bireylerin Ukrayna Grivnası banka hesaplarından nakit benzeri işlemler yapmaları geçici olarak yasaklanmıştır. Yarı nakit operasyonlar şunları içerir: elektronik cüzdanlara, aracı kurumlara veya forex hesaplarına transferler, seyahat çeklerinin ödenmesi, sanal varlıkların satın alınması.

Kiev’de restoran ve kafelerin yüzde 40’ı çalışmaya başladı

Bireyler, yalnızca kendi dövizlerini kullanarak, ayda 100.000 UAH eşdeğeri limiti dahilinde, doğrudan nakde çevrilen ve yarı nakit işlemlerle ilgili varlıkları satın alabilecekler. İlgili limit, sınır ötesi P2P transferleri için de geçerlidir. Nakit olmayan bu işlemler döviz cinsinden açılan hesaplara verilen ödeme kartları ile yapılabilmektedir.

Merkez Bankası ayrıca, bireylerin ayda 100.000 UAH’lık ayrı bir limit dahilinde, ulusal para biriminde banka hesaplarından sınır ötesi P2P transferleri yapabileceklerini de ekledi.

PrivatBank, 16 Mart’tan bu yana müşterilerinin kripto para birimi borsalarına grivna aktarmalarını geçici olarak durdurmuştu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com