Ukrayna genelinde bugün dönüşümlü elektrik kesintileri uygulanacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna genelinde bugün dönüşümlü elektrik kesintileri uygulanacak

20 Ekim 2022’de Ukrayna genelinde düzenli elektrik kesintileri yapılacak. Kesintilerin 4 saatten fazla uygulanmaması bekleniyor.

Ukrenergo tarafından verilen bilgiye göre 20 Ekim’de ülke genelinde 07:00-22:00 saatleri arasında elektrik kesintisi olabileceği bildirildi. Kesintilerin yeri ve zamanı için Oblenergo’nun web sitesinden kontroller yapılabilecektir.

Zelenskiy: Rusya 8 günde Ukrayna santrallerinin yüzde 30’unu imha etti

Mesajda, “Kesintiler dönüşümlü olacak. Zamanı ve uzunluğu da Oblenergo tarafından belirleniyor, ancak 4 saatten fazla olmayacak.” denildi.

Şirket, bunun zorunlu bir adım olduğunu, 10 Ekim’den bu yana Ukrayna enerji sisteminin son günlerdeki füze saldırılarından çok fazla etkilendiğini vurgulayarak “Hava giderek kötüleşiyor. Lütfen yarın sabah saat 07:00’ye kadar telefon, powerbank, su, el feneri ve pilleri şarj ettiğinizden emin olun. Sıcak çorap ve battaniyelerini hazır tutun.” diye uyarıda bulundu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com