Ukrayna futbolunun 2020 yılındaki yıldızları belli oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Futbol Federasyonu’na göre Ukrayna’nın en iyi futbolcusu Dinamo Kiev oyuncusu Viktor Tsygankov seçilirken, en iyi teknik direktör ise Zorya Lugansk’ı çalıştıran Viktor Skrypnyk oldu.

Фото Павла Кубанова

2020 yılının Ukrayna’nın futbol yıldızları düzenlenen bir törenle açıklandı. Ukrayna Futbol Federasyonu ve Tüm Ukrayna Profesyonel Futbolcular Derneği’nin ortak girişimi ile beşinci kez düzenlenen “Ukrayna Futbol Yıldızları”ödül töreni karantina tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleştirildi.

Ayrıca İtalyan kulübü Atalanta’da forma giyen Ruslan Malinovskiy, yurtdışında oynayan en iyi Ukraynalı futbolcu seçilirken, yurtdışında görev yapan teknik direktörler arasında Sergey Rebrov ise yurtdışında çalışan en iyi teknik direktörolarak kabul edildi. Rebrov, Macaristan’daki Ferencváros kulübü futbolcularını çalıştırmaktadır.

Ukrayna’da futbol hayatını sürdüren Şakhtar Donetsk oyuncusu Brezilyalı Taison (Taison Barcellos Freda) ise en iyi yabancı futbolcu kabul edildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com