Ukrayna F-16’yı aldıktan sonra saldırıya hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
NATO generali, Ukrayna'ya F-16 ve uzun menzilli füzelerin sağlanmasını destekliyor

Ukrayna, Norveç’ten Amerikan F-16 savaş uçaklarını aldıktan sonra Herson bölgesinin geçici olarak işgal edilen sol yakasına saldırı başlatmayı planlıyor. Herson bölgesindeki mevcut köprübaşından işgal altındaki Kırım’a kadar mesafe sadece 60 km.

Alman Welt yayınına göre Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Ekim 2023’ten bu yana sol yakadaki Krinki köyü bölgesinde bir köprübaşı tutuyor. Birkaç Rus uçağının düşürülmesi Rus havacılığının baskısını zayıflattı ve bu da Ukrayna birliklerinin düşman saldırılarını daha etkili bir şekilde püskürtmesine olanak tanıdı. Şu anda işgalciler orada ağır kayıplar veriyor.

Raporda, “Dinyeper’deki Ukrayna köprübaşından Kırım’a kadar olan mesafe sadece 60 km kadar. Norveç’in önümüzdeki birkaç ay içinde devredeceği F-16 savaş uçaklarının konuşlandırılmasıyla Ukrayna savunmadan saldırıya geçebilir” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’nın karşı saldırılarının artan başarısının ana sebeplerinden biri olarak, geçici olarak işgal edilen Kırım’daki Rus radar tesislerinin ve hava savunma pozisyonlarının imhası olacaktır. Özellikle Ukrayna’nın son saldırıları, Rusya Federasyonu’nun hava savunma sorununu hâlâ çözemediğini gösteriyor.

Ukrayna’ya F-16 savaş uçakları

Pentagon, Ukraynalı pilotların F-16 savaş uçakları konusunda eğitim almaya devam ettiğini bildirdi. Birkaç ay içinde tamamlanması gerekiyor.

İlk Ukraynalı pilotlar, Birleşik Krallık’ta F-16’yı uçurmak için temel eğitimi tamamladı. Ağustos ayında başlayan eğitimi 6 deneyimli pilot tamamladı.

Son zamanlarda Norveç’in iki Amerikan F-16 savaş uçağını Ukraynalı pilotlarla eğitim için Danimarka’ya göndereceği öğrenildi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com