Ukrayna, Dünya Kürek Kupası’ndan sekiz madalya ile döndü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İki kez Olimpiyat şampiyonu olan Yuriy Cheban liderliğindeki Ukrayna ulusal kürek ve kano takımı, Macaristan’ın Szeged kentinde düzenlenen Dünya Kupası’nda sekiz madalya birden kazandı.

Ukrayna, Dünya Kürek Kupası'ndan sekiz madalya ile döndü

Dünya Kupası’nda Ukraynalı kürek sporunun kahramanı, 500 metrede tek kano yarışını kazanan ve 200 metrede ikinci olan Lyudmila Luzan oldu. Ardından Luzan, Anastasia Chetverikova ile birlikte çiftler kategorisinde 500 metrede altın kazandı.

Bir diğer altın madalyayı ise dört sıralı kanolarla 500 metre yarışını kazanan Maria Kichasova-Skorik, Lyudmila Kuklinovskaya, Anastasia Todorova ve Maria Povkh aldı.

İkinci gümüş madalyayı da Dmitry Danilenko, Alexander Syromyatnikov, Oleg Kukharik ve Ivan Semykin‘den oluşan dörtlü erkek takımı 500 metrede kazandı .

Bronz madalyalar Dmitry Yanchuk ve Taras Mischuk (çift kano, 500 metre), Anastasia Chetverikova ve Vitaliy Vergeles ( çift kano, karışık, 200 metre), Elena Tsygankova (tek kano, 5000 metre) tarafından getirildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com