SBU, Asya ülkelerine götürülmek istenen 833 kg kehribar kaçakçılığını engelledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

SBU basın merkezinin bildirdiğine göre, Ukrayna Güvenlik Servisi çalışanları, Rivne bölgesinin kuzey bölgelerinden çıkartılan 833 kg işlenmiş, ham ve ürün şeklindeki kehribarın Asya ülkelerinden birine kaçakçılığını engelledi.

SBU, Asya ülkelerine götürülmek istenen 833 kg kehribar kaçakçılığını engelledi

Yayınlanan mesajda “Başlatılan cezai kovuşturmanın bir parçası olarak, istihbarat memurları, Transkafkasya devletlerinden birinin vatandaşının Ukraynalılarla birlikte yasadışı bir iş düzenlediğini tespit etti. Satıcılar, Rivne bölgesinin kuzey bölgelerinden yasadışı olarak çıkarılan kehribar satın alıyorlardı. Kaçakçılar, Rivne bölgesindeki özel bir teşebbüsün üretim tesislerinde kehribarın işlemesini gerçekleştirdiler.”denildi.

Böylelikle sahte nakliye belgeli kehribarlar, Borispol ve Lviv havalimanlarındaki uluslararası kontrol noktaları kullanılarak ülkeden ihraç edilmek istendi.

Yapılan aramalar sırasında, kolluk kuvvetlerinin 169 kg bitmiş ürün, 401 kg işlenmiş taş, 263 kg işlenmemiş taş olmak üzere toplam değeri yaklaşık 4 milyon UAH olan 833 kg kehribarı ele geçirdi. Kehribarla birlikte yapılan arştırmada sahte belge üretiminde kullanılan belge ve cihazlar da bulundu.

Şimdi Ukrayna Ceza Kanunu’nun 240-1’inci maddesinin 2. kısmına göre yargılama öncesi soruşturma devam etmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com