Sağlık Bakanlığı karantina bölgelerini güncelledi: altı bölge “kırmızı”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı 5 Mayıs itibariyle 6 bölgenin “kırmızı” karantina bölgesinde bulunduğu ve bölgelerin hiçbirinde koronavirüs enfeksiyonu olan hastaların hastaneye yatış düzeylerinin fazla olmadığını kaydetti.

işletmelere maske cezası

5 Mayıs itibariyle Zaporoje, Poltava, Sumi, Harkov, Hmelnitskiy ve Çernigov bölgeleri “kırmızı” karantina bölgesindedir.

Sağlık Bakanlığı’na göre “sarı” bölgede Kiev şehri ile birlikte 10 bölge var: Vinnitsa, Jitomir, Transkarpatya, Ivano-Frankivsk, Kiev, Lv.v, Nikolatev, Odessa, Herson ve Çernovtsi bölgeleri. Alanların geri kalanı “turuncu” bölge olarak adlandırılmaktadır.

4 Mayıs itibari ile koronavirüs hastalığı olan kişilerin 100 bin nüfusta 60’ın üzerinde hastaneye yatış oranı hiçbir bölgede kaydedilmedi.

Kiev’de 4 Mayıs itibarıyla hastanede yatış oranı 38.9’du. Kiev’de % 65 yatak doluluk oranı göstergesi dikkate alındığında oran % 44.4 şeklinde daha düşüktür.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com