Rusya, Zelenskiy, Yermak ve Şmigal’i ortadan kaldırmak için teröristleri Ukrayna’ya aktarıyor (istihbarat)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus işgalciler, başta Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanı Andrey Yermak ve Başbakan Denis Şmigal olmak üzere üst düzey askeri-politik liderleri ortadan kaldırmak için Ukrayna’ya daha fazla terörist grubu transfer ediyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü Facebook’ta yayınladığı raporda “Bugün, Putin’in yakın ortakları, Rus propagandacısı ve Wagner’in sahibi Yevgeny Prigozhin ile bağlantılı militan grupları Ukrayna’ya gelmeye başladı. Ana görevşeri, Ukrayna’nın üst düzey askeri-politik liderliğini ortadan kaldırmaktır.” dedi.

Ukrayna Bakanlar Kurulu gümrüklerde tüm belgeleri kaldırdı

Putin’in bir sonraki saldırıları gerçekleştirme emrini birkaç güvenilir kişiden birine şahsen verdiği ve önceki tüm girişimlerin başarısızlıkla ve teröristlerin ortadan kaldırılmasıyla sonuçlandığı belirtilerek “Ukrayna’ya yönelik tam kapsamlı bir saldırı sırasında hedeflerine ulaşamayan Rus işgalciler, Ukrayna makamlarının çalışmalarını istikrarsızlaştırma, toplumu demoralize etme, direniş hareketinin koordinasyonunu bozma ve Ukrayna’nın uluslararası işbirliğini yavaşlatma girişimlerini sürdürüyor. Devletimizin üst düzey yetkililerine yönelik suikast girişimleri, işgalcilerin stratejisinin bir parçasıdır” denildi.

İstihbarat, Ukrayna ordusunun, özel servislerin ve kolluk kuvvetlerinin Kremlin’in planlarından çok iyi derecede haberdar olduğunu kaydetti ve “Saldırganı hem önden hem de arkadan püskürtmeye hazırız. Hiçbir terör saldırısı başarılı olamaz.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com