Rusya Federasyonu altı haftada neredeyse 36.000 askerini kaybetti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu, Ukrayna’da son altı haftadır devam eden çatışmalar sırasında yaklaşık 36.000 askerini kaybetti. Rüstem Umerov Ukrayna’ya sağlanan modern silahlar cephedeki durumu değiştirdiğini vurguladı.

Ukrayna Savunması Temas Grubu’nun (Ramstein formatı) 17. toplantısının açılışında konuşan Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Savunma ve Güvenlik Güçleri’nin, Rus savaş gemilerini Karadeniz’den ittiğini ve kendi güçlü askeri filolarına sahip olmasalar bile yavaş yavaş seyrüsefer özgürlüğünü geri sağladıklarını belirterek

Bunlar bizim asimetrik eylemlerimizin sonuçlarıdır. Rusya, kesinlikle kendi başına durmayı planlamıyor. Moskova’nın anlayabileceği tek dil kuvvettir. Biz de bu dili iyi öğrendik.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Umerov, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’nın raporuna göre, “Ramstein” formatı çerçevesinde altı hafta önce yapılan son toplantıdan bu yana Rusya’nın yaklaşık 36 bin askerini kaybettiğini de sözlerine ekledi.

Ona göre ortaklar tarafından sağlanan silahlar (özellikle HIMARS sistemleri, Stormshadow, SCALP ve ATACMS füzeleri, Abrams, Challenger, Leopard tankları) cephedeki durumu değiştirdi.

Bakana göre, “yetenek koalisyonlarının” (özellikle topçu, zırhlı araçlar, havacılık, Deniz Kuvvetleri, BT ve mayın temizlemeyle ilgili olanlar) daha da geliştirilmesi, Ukrayna’nın ortaklarıyla birlikte milyonlarca masum yaşamı korumasına yardımcı olacak.

Umerov, “Halkımız eve dönmek, evlerini yeniden inşa etmek, aileleriyle yeniden bir araya gelmek için bir fırsat bekliyor.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com