Reznikov, Ukrayna’daki savaşın yıl sonuna kadar bitebileceğine inanıyor: bunun için ne gerekiyor?

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da Rusya tarafından başlatılan savaş, yıl sonundan önce sona erebilir. Bu ise ortaklardan koordineli yardımın sürmesine ve Rusya Federasyonu üzerinde daha sert ekonomik baskının olmasına bağlı.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov Batı’nın Ukrayna savunmasından şüphe duyduğu ve Rusların “Kiev’i üç gün içinde ele geçirme” tezlerine inandığı için daha önce yardım etmek için acele etmediğini açıkladı.

ABD, vatandaşlarına Ukrayna’yı derhal terk etme çağrısında bulundu.

Reznikov “Eskiden mağlup olacağımızı, Kiev’i üç gün içinde teslim edeceğimizi sanıyorlardı ve bu nedenle bize pek yardımcı olmadılar, sadece desteklediler. Ama Ukrayna’nın zaferinin kesinlikle gerçekçi bir plan olduğuna inanmaya başladıklarında bu zafere ortak olmak istediler.” dedi.

Bakan, Ukrayna’daki savaşın yıl sonuna kadar bitebileceğine inanıyor. Bunu gerçekleştirmek için ise müttefiklerin yardımını ordunun karşı saldırılarıyla senkronize etmek ve Rusya’ya karşı yaptırımları güçlendirmek gerekiyor.

Bakan “Bu kesinlikle mümkün. Bir avukat olmama rağmen bunu söyleyebilirim, zaten orduyla iletişimim var. Askeri açıdan bile, bu kesinlikle gerçekçi bir plan, en azından 23 Şubat 2022 itibariyle sahip olduğumuz topraklarımızın kurtarılması.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com