Reznikov: Ukrayna ordusu Storm Shadow’u %100 başarı ile kullanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov: Ukrayna'nın savaştaki kayıpları, Türkiye'deki Şubat depremindeki kayıplardan daha az

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna ordusu, uzun menzilli Storm Shadow füzelerini %100 verimlilikle kullanıyor.

Teleton yayınında konuşan Reznikov “Halihazırda gerçekleştirilmiş olan toplam Storm Shadow fırlatma sayısının tamamı, Genelkurmay tarafından belirlenen hedeflerin %100’üne isabet etti: 100’e 100” dedi.

Reznikov, İngiliz meslektaşı Ben Wallace ile geçen hafta yaptığı görüşmede kendisini Storm Shadow füzeleri kullanan iki Ukraynalı pilotla tanıştırdığını da sözlerine ekledi.

11 Mayıs’ta Ben Wallace, uzun menzilli Storm Shadow füzelerinin Londra tarafından Ukrayna’ya transfer edildiğini doğrulamıştı..

Storm Shadow, İngiltere ve Fransa tarafından ortaklaşa geliştirilen uzun menzilli bir seyir füzesidir. Genellikle havadan fırlatılır. 250 km’den (155 mil) fazla bir menzili vardır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com