Reznikov: Rus saldırısı tüm hızıyla devam ediyor, Bahmut’un savunması cephe hattının istikrarını sağlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov: Rus saldırısı tüm hızıyla devam ediyor, Bahmut'un savunması cephe hattının istikrarını sağlıyor

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rus saldırısının tüm hızıyla devam ettiğine inanıyor, ancak Ruslar, Ukrayna güçlerinin “Ukrayna kalesi” olmaya devam eden Donetsk bölgesinde Bahmut’u tutması sebebiyle saldırı yeteneklerini hızla tüketiyor.

Reznikov Polonya gazetesi Wyborcza ile yaptığı röportajda “Kayıpları çılgınca. Askeri tahminlerimize göre, Rusların yalnızca Bahmut’ta günde ortalama 500 kişiyi askeri ölüyor veya yaralanıyor. Bu da, oradaki saldırı yeteneklerini hızla tükettikleri anlamına geliyor. Komutanlığımızın ilkeli kararı buradan kaynaklanmaktadır: kendi kayıplarına rağmen Bahmut’u tutmak. Çünkü savunması Rusların yeteneklerini sınırlıyor ve bize tüm cephe hattında istikrar sağlıyor. İşgalciler saldırılarını yoğunlaştırabilecekler mi? Bakalım. başarıya ihtiyacım var.” dedi.

Bazı uzmanların Bahmut’u savunmanın pratik olmadığına dair sözlerini yorumlayan Reznikov “şehir ve yanında bulunan tepeler savunma için uygun bir alan” diyerek “Bırakırsak, bu, arazinin bu kadar uygun şeklinin olmadığı başka bir yerde savunma ihtiyacı anlamına gelir” dedi.

Reznikov’un vurguladığı gibi, Donbass’ta düşmanın, özellikle “top yemi” olarak kullanılan iyi eğitimli “Wagnerliler” başta olmak üzere çabalarını yoğunlaştırdığı ön hattın dar bir bölümüne işaret ederek “Saldırının tüm hızıyla devam ettiğine inanıyorum: ancak planları, Bahmut bölgesindeki cepheyi yarıp tüm Donetsk ve Lugansk bölgelerini işgal etmek için tam ölçekli hava, top ve zırhlı kuvvetlerle saldırmaktı. Onlar için bu, siyasi açıdan önemli. Putin’in işgalin başında ilan ettiği hedeflerden en az birine ulaşıldığını göstermek istediler. Ancak bu olmadı ve Bahmut bizim kalemiz olmaya devam ediyor” dedi.

Batı’dan silah temini sayesinde Ukrayna’nın zaten yeterli topçu potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Reznikov, “Biz buna ‘topçu hayvanat bahçesi’ diyoruz, çünkü etkili Polonya Krab’ı da dahil olmak üzere farklı ülkelerden gelen sistemler var.” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com