Putin’de Rus ordusuna: Caydırıcı güçleri özel savaş rejimine geçirin!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO ülkelerinin sert mesajlarının ardından Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel muharebe görevi rejimine devretmesini emretti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’na Rus ordusundaki caydırıcı güçlerin özel bir rejime devredilmesi talimatını verdiğini belirttiği konuşmasında “Önde gelen NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de ülkemize karşı saldırgan açıklamalar yapıyor. Bu nedenle Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı’na Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel bir muharebe görev rejimine geçirmelerini emrediyorum.” dedi.

Ukrayna Parlamentosu Ulusal Güvenlik, Savunma ve İstihbarat Komitesi Üyesi Milletvekili Fedor Venislavskiy, Putin’in kararının Rusya’da rezerv kalmadığı anlamına geldiğini kaydettiği konuşmasında “Bu, Rusya’da mevcut tüm kaynakların kesinlikle dahil olduğu anlamına geliyor. Kesinlikle hiçbir rezerv kalmadı. Rusya’daki durum çok ciddi bir hal aldığı için, son olarak nükleer silahları kullanma argümanını ortaya sürüyorlar.” dedi.

Putin’in açıklamasına Amerika’nın BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield’den de tepki geldi. Greenfield, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, Putin’in açıklamasının bu savaşı tırmandırmaya devam ettiğini gösterdiğini ve bunun da kabul edilemez olduğunu söyledi.

Diğer yandan Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 4. gününde tüm şiddeti ile devam ederken; iki ülke arasında müzakere yapılıp yapılmayacağı da tartışılıyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com