AB, Ukrayna’nın restorasyonu için Rusların dondurulan varlıklarını kullanabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Şu anda, Rus oligarklarının varlıkları yalnızca donduruldu. Avrupa Birliği yetkilileri, yaptırımlara maruz kalan Rus oligarklarının varlıklarını, savaştan sonra Ukrayna’nın yeniden inşasını finanse etmek için kullanma olasılığını tartışıyorlar.

Fikir çok erken bir aşamada ve henüz bir karar verilmedi. Çeşitli kaynaklara göre büyük bir olasılığın dondurulan varlıkların savaş tazminatlarını finanse etmek için kullanmak olabilecek.

Bu varlıklarla ne yapılacağına ilişkin karar AB üye ülkelerine ait olup, şu aşamada varlıklar sadece dondurulmuş durumda.

Rus ordusunun savaş kayıpları: 14 binden fazla insan ve 450 tank

Bloomberg, Rusya’nın Ukrayna’yı kapsamlı bir şekilde işgal etmesinin ardından AB’nin, aralarında ülkenin en zengin milyarderlerinin de bulunduğu düzinelerce Rus oligarkına yaptırım uyguladığını hatırlattı. Yatları, özel jetleri ve villalarına el konularak donduruldu. Sadece İtalya’da yaklaşık 780 milyon euro değerindeki varlıklar donduruldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com