Kiev’de scooter kiralama çok popüler. Sektöre üçüncü oyuncu girdi.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın başkenti Kiev, elektrikli scooter kiralama hizmetleri konusunda genişlemeye devam ediyor. Ağustos ayında kiralama hizmetine başlayan Estonya firması Bolt, Eylül ayında Ukraynalı Kiwi ve şimdi de Gürcistanlı Scroll.

Scroll, Kiev’in yanı sıra Tiflis ve Batum’da faaliyet gösteren Gürcü bir şirket. Scroll’un ortağı, bir Amerikan şirketi olan Bird olup, scooter kiralama hizmeti için “Bird – Özgür Ol, Keyifle Sür” uygulamasınının indirilmesi ve kayıt olunması gerekmektedir.

Bolt scooter kiralama hizmeti için Bolt’a ait taksi uygulaması yeterli olmaktadır.

Kiwi için ise “Kiwi – Scooter Sharing” uygulaması kullanılmaktadır. Temel mantık her 3 uygulamada da aynı olup, fiyatlandırma farkı bulunabilmektedir.

Ağırlıklı olarak şehrin merkezinde çalışan elektrikli scooter’ları kiralamak için uygulamaların indirilmesi, kurulması ve uygulamaya kart ile para yüklenmesi gerekmektedir. Sonrasında harita üzerinden bulunduğunuz noktaya en yakın boştaki scooter’a ulaşarak barkodunu okutup kullanmaya başlayabilirsiniz. Gittiğiniz noktada görülebilen, araç ve yaya trafiğini etkilemeyecek bir noktaya scooter’ı bırakarak seyahati sonlandırabilirsiniz. Son aşamada fotoğrafı çekip göndermelisiniz. Başlangıç ücreti sonrasında dakika başı ücretlendirme olup, haftaiçi – haftasonu farklı fiyatlandırmalar yapılmaktadır.

Bolt Ukrayna başkanı Taras Potichny’ye göre, kent sakinlerinin talebini karşılamak için 5-7 bin kadar scooter gerekiyor.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com