Ukrayna’nın ebedi sorunu: Ukrayna yolları ve kalitesi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ulusal öneme sahip Ukrayna yollarının yaklaşık % 39’u mukavemet ile % 51’i kalite gereksinimlerini karşılamıyor.

Finance.ua’nın verdiği habere göre, Etkili Düzenleme Bürosu (BRDO) tarafından düzenlenen “Yolların yapımı ve onarımı: Ukrayna’nın ebedi sorunu nasıl çözülür?” yuvarlak masa toplantısında gündeme alındı ve bir rapor hazırlandı.

“Ukrayna yollarının toplam uzunluğu 169.6 bin kilometredir. Dünya Bankası araştırmasına göre bunların % 90’ından fazlası aşınmış ve derhal onarım veya değiştirme gerektiriyor. Aynı zamanda, ulusal öneme sahip yolların % 39’u mukavemet % 51’i kalite gerekliliklerini karşılamıyor.” denildi.

Ukrayna’da zayıf yol altyapısı ve düşük kaliteli yolların nedenleri arasında yetersiz yatırımlar, yolların uygunsuz çalışması, fonların kullanımı üzerinde kontrol olmaması, piyasada düşük rekabet ve yolsuzluk olduğu belirtilmektedir.

Rapor “Sonuç olarak, bu durum ekonomik kalkınmayı engelliyor ve ülkenin uluslararası pazardaki rekabet gücünü arttırmanın önünde bir engel oluşturuyor.” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com