Kanada, Ukrayna ile bir güvenlik anlaşması hazırlıklarını sürdürüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: ОПУ

Ukrayna’nın İngiltere ile güvenlik işbirliği anlaşması imzalamasının ardından Kanada ile de güvenlik anlaşması müzakereleri yoğunlaştı. Kanada’nın Ukrayna büyükelçisi, böyle bir güvenlik anlaşmasının kabul edilmesinin her iki ülke liderlerinin anlaşmalarına uygun olacağını belirtti.

Kanada’nın Ukrayna Büyükelçisi Natalka Tsmots, ilgili anlaşma taslağının halihazırda Kiev’e teslim edildiğini söyleyerek “Kanada ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin birkaç hafta içinde tamamlanması için daha ayrıntılı müzakerelerin başlatılması amacıyla Kanada’nın (taslak) anlaşmanın bir kopyasını Cuma günü Igor Jovkva’ya gönderdiğini size bildirmekten büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Büyükelçi, Kanada’da bunun “güvenlik güvenceleri” konusunda bir anlaşma olması gerektiğine inandıklarını söyledi. Aynı zamanda böyle bir dönemde herhangi bir sorun görmüyor. Natalka Tsmots’a göre bu yaklaşım G7 ülkelerinin ortak özelliği.

G7 ülkeleri arasında Ukrayna’ya bu güvenceleri verme isteği var ve bu acil bir konu” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Tsmots aynı zamanda böyle bir güvenlik anlaşmasının kabul edilmesinin Kanada ve Ukrayna liderlerinin anlaşmalarına uygun olacağını da kaydederek “Eylül ayında Zelenskiy’nin Kanada ziyareti sırasında Başbakan Trudeau, Kanada’nın çok yıllı destekle ilgili yükümlülüklerini kağıda dökmeye çalıştığını, böylece Ukrayna’nın gelecekte bu tür desteğin öngörülebilirliğine güveneceğini söyledi.” diye vurguladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com