Johnson: Ukrayna’nın kazanacağından hiç bu kadar emin olmamıştım

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Johnson: Ukrayna'nın kazanacağından hiç bu kadar emin olmamıştım

İngiltere başbakanı, Ukraynalıların tüm dünyaya özgür olmaya karar vermiş bir halkın üstesinden gelemeyeceğini gösterdiğini kaydetti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, II. Dünya Savaşı’nda Nazizm’e karşı kazanılan zafer vesilesiyle yaptığı bir konuşmada Ukrayna’nın Rusya ile savaşı kazanacağına olan güvenini dile getirdi.

Johnson, Rus askeri saldırganlığına cesurca direnen ve “kendi topraklarında barış ve özgürlük dışında” hiçbir şey istemeyen Ukraynalılara desteğini dile getirerek “Ukrayna’nın kazanacağından hiç bu kadar emin değildim. Ukrayna özgür olacak ve egemen bir Ukrayna yeniden yükselecek” dedi.

Zelenskiy Ukraynalılara seslendi: Nazizmi yendik, şimdi de kazanacağız

İngiltere Başbakanı, Ukrayna’nın 75 gündür Rus saldırılarına karşı koyduğuna dikkat çekerek, özellikle, Kiev’e yapılan saldırıyı püskürterek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in planını yok ettiklerine değindi.

Ukraynalıların tüm dünyaya özgür olmaya karar vermiş bir halkın üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey olmadığını gösterdiğini kaydeden Johnson, İngiltere’nin gerektiği sürece Ukrayna ile yan yana duracağına dair güvence vererek İngiltere’nin Ukrayna’ya silah sağlayarak yardım ettiğini hatırlattı. Savaştan sonra, İngiltere olarak, Ukrayna’nın yeniden inşasına yardım edeceklerini de belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com