ISW: Ukrayna’ya yardımın kesilmesi Rusya’nın batıya doğru önemli ilerlemesine yol açabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kolaj UkrHaber

Batı’nın Ukrayna’ya verdiği destek, Rusya’nın ilerleyişini kontrol altına almak açısından kritik önem taşıyor. Uzmanlar Rusya’nın son saldırılarını analiz ediyor ve son günlerde vurulan Şahed ve Kincalların sayısında artış olduğuna dikkat çekiyor. Bu, Ukrayna hava savunmasının etkinliğini ve Batı yardımının genişletilmesi ihtiyacını gösteriyor.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) Batı desteğinin kesilmesinin Rusya’nın batıya, NATO sınırlarına kadar ilerlemesine yol açabileceğini vurguluyor. Ukrayna hava savunma kaynaklarını paylaştırma ihtiyacıyla karşı karşıya kalabilir, bu da cephedeki bazı bölgeleri savunmasız hale getirecek.

Batı’nın Ukrayna’ya yardımı hâlâ çok önemli çünkü Rus kuvvetleri muhtemelen Ukrayna hava savunmasından kaçmanın yeni yollarını denemeye ve icat etmeye devam edecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, hava savunma ve mühimmat tedarikinin hızlandırılmasının yanı sıra Ukrayna’ya savaş uçakları ve uzun menzilli füzeler sağlanması çağrısında bulunuyor. Batılı liderler Rus saldırılarını kınıyor ve Ukrayna hava savunmasının güçlendirilmesi gereğini vurguluyor.

The Telegraph’tan alıntı yapan ISW, “Ukrayna, Batı’nın en önemli gördüğü hedefleri korumak için azalan yardımı karşısında hava savunma füzelerini paya bağlamak zorunda kalabilir. Bu da belirli bölgelerde kritik cephe hatlarının açılmasına yol açabilir.” diye yazdı.

Sürekli tehdit karşısında Ukrayna ve müttefikleri, sürdürülebilir ve etkili savunma sağlama sorunuyla karşı karşıyadır. Batı’dan gelen sürekli destek, Ukrayna’nın bağımsızlığının korunmasında ve Rusya’nın saldırganlığının caydırılmasında kilit rol oynuyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com