İşgalciler Herson’dan toplu taşıma araçları ve eczanelerden ilaçları götürüyorlar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı: İşgalciler Herson'u sokak savaşları için hazırlıyor

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Herson şehrinin mülkiyetinde bulunan araçların Rus işgalciler tarafından işgal altındaki Kırım’a taşındığını açıkladı.

Yapılan açıklamada “Herson şehrinin mülkiyetinde bulunan araçlar, işgalciler tarafından geçici olarak işgal edilen Kırım’a taşındı. Şehirdeki çoğu eczaneden tıbbi müstahzarların kaldırılmasıyla ilgili bilgiler doğrulandı. Bu yılın 26 Ekim’inden bu yana işgal makamları, Rus işgalcilerin ellerinden aldığı tıbbi ekipmanlarla birkaç şehir hastanesinin sağlık personelini çalışamaz duruma getirdi.” denildi.

Rusya’nın savaştaki asker kayıpları 70 bin kişiyi aştı

Buna ek olarak, Rus ordusunun Herson bölgesinden Novaya Kahovka’nın savunması için hazırlıklar yapma bahanesiyle, Dinyeper kıyılarında bulunan sokaklardan yerel halkı zorunlu tahliyeye tabi tuttuğu bildiriliyor.

Bir gün önce Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy de Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna topraklarında, başta Herson bölgesi olmak üzere, Rusların sağlık sistemini tahrip ettiğini, ilgili kurumları kapattığını ve ekipmanları elinden aldığını belirtmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com