G7 ülkeleri Ukrayna’ya yaklaşık 20 milyar dolar mali yardıma karar verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Alman Maliye Bakanı, kararla ilgili olarak, bunun G7 ülkelerinin Ukrayna ile omuz omuza durduğuna dair çok iyi bir sinyal olduğunu kaydetti.

G7 ülkeleri Ukrayna’ya 19.8 milyar dolar tutarında kısa vadeli mali yardım sağlamayı kabul etti.

Bloomberg’in haberine göre, ABD, Kanada, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya ve Birleşik Krallık maliye bakanlarının nihai tebliğinde, paranın Ukrayna’nın acil finansal ihtiyaçlarını karşılamasına yardım etmek için kullanılacağı kaydedildi.

Kuleba, Ukrayna’nın savaştaki zaferinin 4 unsurunu sıraladı. Kırım ve Donbass da listede

Metinde, “… Ukrayna’nın finansman açığını kapatmasına ve Ukrayna halkına temel hizmetleri sağlamaya devam etmesine yardımcı olmak için 19.8 milyar dolarlık bütçe desteğini seferber ettik.” denildi.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner kararla ilgili olarak, “Ukrayna’nın kendini savunma kabiliyetini garanti etmeliyiz, bu yüzden burada Ukrayna hükümetinin likiditesini sağlamak için fon topluyoruz.” diyerek dünyanın “bu belirleyici tarihi anda Ukrayna’yı desteklemesi” gerektiğini kaydetti.

Fonların ABD’den gelen 7.5 milyar doları içerdiğini, geri kalanının AB parası olduğunu belirterek, “Ukrayna hükümetinin önümüzdeki aylarda devlet ihtiyaçlarını finanse etme konusunda endişelenmemesi gerektiğini” de sözlerine ekledi.

Lindner, “Bence bu, G7 ülkelerinin Ukrayna ile omuz omuza durduğuna dair çok iyi bir işaret çünkü sadece kendilerini değil, aynı zamanda değerlerimizi de koruyorlar.” dedi.

Zelenskiy: Ukraynalıların yurtdışından dönmesi için erken, savaşın son aşaması en kanlısı olacak

Alman bakan, “Durumu gözlemlemeye hazırız, ancak şu anda Ukrayna’nın likiditesini sağlamada çok önemli ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum.” dedi.

G7’den yapılan açıklamada, “Bu savaş boyunca ve ötesinde Ukrayna’yı desteklemeye devam edeceğiz ve gerektiğinde daha fazlasını yapmaya hazır olacağız” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com