Füze saldırıları ülkedeki neredeyse tüm üretim durdurdu, çoğu tüketicinin elektrik bağlantısı kesildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna genelinde bugün dönüşümlü elektrik kesintileri uygulanacak

Enerji Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, yapılan füze saldırılarının bir etkisi olarak, Çarşamba günü Ukrayna’daki nükleer, termik ve hidroelektrik santrallerin çoğu kesildi ve bu da Ukrayna’daki çoğu tüketici için elektriklerin kesilmesine yol açtı.

Enerji Bakanlığı bir Facebook mesajında, “Füze saldırısı, bugün tüm nükleer, termik ve hidroelektrik santrallerin çoğunda geçici olarak kapanmaya yol açtı. Enerji nakil tesisleri de etkilendi.” dedi.

Bakanlık, bunun sonucunda ülke genelinde tüketicilerin büyük çoğunluğunun elektriklerinin kesildiğini, elektrik yokluğunun, ısı ve su kaynağını da etkileyebileceğini belirtti.

Zelenskiy, Rusya’nın saldırıları nedeniyle BM Güvenlik Konseyi’nin acilen toplanmasını talep ediyor

Enerji Bakanlığı, ekiplerin halihazırda elektrik arzını mümkün olan en kısa sürede eski haline getirmek için çalıştığını ve mümkün olan her şeyi yaptığını, ancak yıkımın ölçeği göz önüne alındığında bunun biraz zaman alacağı konusunda uyarıda bulundu.

Bakanlık “Ama Rusya Ukraynalıları yıldıramayacak. Soğuktan, karanlıktan, teröristlerden korkmuyorlar. Ortak çabalarla onları yeneriz, herkes iş yerinde. Enerji şirketlerine güvenin, Silahlı Kuvvetlere güvenin!” diye vurguladı.

Mobil İnternet trafiği de birçok bölgede kesildi

Operatörler de baz istasyonlarında jeneratörleri faaliyete geçirdi, ancak trafik sıkışık. Aboneler iletişim eksikliğinden ve ulusal dolaşımın çalışmamasından şikayetçi

23 Kasım’da yoğun bombardıman nedeniyle Ukrayna’nın birçok bölgesinde internet trafiği kesildi. Baz istasyonları ve sabit hat operatörleri mümkün olduğunca jeneratörlere geçiş yaptı.

Dijital Dönüşüm Bakanı Mikhail Fedorov ” İstatistik Bakanlığı ekibi, dizel yakıt dağıtımının organize edilmesine ve diğer operasyonel görevlerin çözülmesine merkezi olarak yardımcı oluyor. Telekomünikasyon alanında hiçbir ülkenin görmediği bir zorluk. Diğer alanlarda olduğu gibi.” dedi.

Sosyal ağlardaki ulusal operatörler, kullanıcı şikayetlerine yapılan yorumlarda iletişim ve mobil İnternet ile ilgili sorunları doğrulamaktadır.

Lifecell “Şu anda operatör hizmetlerinin sağlanmasında gerçekten de geçici zorluklar olabilir. Bunun nedeni Ukrayna’nın çeşitli bölgelerindeki zorunlu elektrik kesintileridir. Tüm baz istasyonlarımız şarj edilebilir pillerle donatılmıştır, ancak elektrik kesintilerinin sıklığı ve aşırı yük nedeniyle elektrik geri geldikten sonra servisleri kullanabileceksiniz” denildi.

Benzer mesajlar Vodafone ve Kyivstar tarafından da yayınlandı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com