Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Vatandaşlarımız karayolu ile tahliye edilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türk vatandaşların tahliyesinin planının yapıldığını ve havayolu açılmazsa karayolu ile tahliye edileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya-Ukrayna krizine dair A Haber’e yaptığı açıklamada “Yarın 8. maddenin işletilmesine dair karar açıklanacak. Tutumumuz net. Çatışmaya karşıyız” dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna’dan tahliyeler için hazırlıkların tamamlandığını belirterek, karayoluyla tahliye yapılması halinde Romanya, Polonya ve Moldova’nın vize, PCR testi ve aşı sertifikası istemeyeceğini belirtti.

Çavuşoğlu “Vatandaşlarımızı kara yoluyla tahliye edeceğiz. Vatandaşlarımız panik yapmasın, tüm hazırlıklar yapıldı. Karayoluyla tahliye yapılması halinde Romanya, Polonya ve Moldova vize, PCR testi ve aşı sertifikası istemeyecektir.” dedi.

A Haber’de yayınlanan videoyu şuradan seyredebilirsiniz.

“VATANDAŞLARIMIZ PANİK YAPMAZSIN TÜM HAZIRLIKLAR YAPILDI”

Çavuşoğlu “Tahliye için gereken hazırlıklar Şubat ayında yapıldı. Günler öncesinden tüm vatandaşlarımızla görüştük. Karadan tahliye seçeneğimiz var, havayolu şu anda kapalı. Durum sakinleştiği zaman vatandaşlarımızı karayoluyla Moldova‘ya Romanya’ya ve Polonya’ya götürebileceğiz. Deniz yolunda da özellikle Odessa bölgesinde şu anda çatışmalar var. Deniz trafiği de şu an kapalı. Biz, deniz trafiği açılırsa, denizyoluyla tahliye çalışması da feribot şirketlerimizle yaptık.” ifadelerini kullandı.” 

urkhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com