Budanov: Ukrayna’da savaş suçu işleyen herkes dünyanın herhangi bir yerinde de olsa bulunup yok edilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu gerçekten büyük bir taarruzu gerçekleştiriyor mu? Budanov'un değerlendirmesi

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü başkanı Kirilo Budanov, Amerikan televizyon kanalı PBS’ye verdiği röportajda, Ukrayna’da savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar işleyen tüm sorumlulardan hesap sorulacağını söyledi.

Budanov, “Ukrayna’da toplu tecavüz veya sivillerin ve çocukların öldürülmesi gibi çok korkunç olanlar da dahil olmak üzere savaş suçları veya insanlığa karşı suçlar işleyen herkes dünyanın herhangi bir yerinde bulunacak ve yok edilecek. Ukrayna’nın bunun için yeterince kendi gücü ve kaynağı var.dedi

ABD ve NATO temsilcilerinin Ukrayna’ya karşı saldırı için vaat edilen silahların, özellikle 2 bin adet zırhlı araç tedariki hakkındaki açıklamalarını yorumlayan Budanov, asıl amacı Ukrayna topraklarındaki herkesin kurtarılması olan karşı saldırı operasyonunun önemini vurguladı.

Aynı zamanda, Ukrayna’nın işgal altındaki Kırım topraklarında ve Donbass’ın derinliklerinde Rus askeri lojistiğini altetmek için en azından öncephedeki konumlarını iyileştirebileceğini ümit eden ABD’li yetkililerin değerlendirmelerine katıldı.

Budanov ayrıca, Rusya Federasyonu’nun çok sayıda Rus paramiliter grubunun kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını da söyledi. Ona göre Rusya Federasyonu’nun oluşturmaya çalıştığı yeni yapı, sözde PMK’yı Rusya Genelkurmay Başkanlığı’nın kontrolüne vermeyi amaçlayacak.

Rusya’nın şu anda her ay 20.000 ila 22.000 asker seferber etme kabiliyetine sahip olduğunu doğrulayan “Ruslar, tüm bu paramiliter oluşumlara liderlik edecek ve komuta edecek belirli bir ana örgüt oluşturmak istiyor, çünkü şu anda aralarında bir birlik olmadığı açık” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com