ABD’li senatörler Biden’ı Ukrayna’ya uzun menzilli ATACMS füzeleri sağlamaya çağırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
ABD'li senatörler Biden'ı Ukrayna'ya uzun menzilli ATACMS füzeleri sağlamaya çağırdı

Dört ABD’li senatör Cumartesi günü ABD Başkanı Joe Biden’a, Ordunun MGM-140 Taktik Füze Sistemlerinin (ATACMS) Rusya’ya karşı savaşta kullanılmak üzere Ukrayna ordusuna gönderilmesi çağrısında bulunan bir mektup gönderdi.

Senatörler Roger Wicker, Tom Cotton, Suzanne Collins ve Lindsey GrahamMGM-140 taktik füze sistemlerinin (ATACMS) Ukrayna’ya derhal teslim edilmesi çağrısında bulunmak için yazıyoruz. Daha fazla gecikme yalnızca ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarını daha da baltalayacak ve bu çatışmayı tırmandıracaktır,” diye yazdı.

Mektupta, ATACMS’in sağlanmasının, Ukrayna’nın Rusya’nın önemli lojistik ve iletişim hedeflerinin yanı sıra geçici olarak Rusya tarafından işgal edilen Ukrayna topraklarındaki seyir füzesi ve İHA fırlatma sahalarını vurmasına olanak sağlayacağı belirtilerek “Özellikle ATACMS’in uzun menzilli üniter savaş başlığı varyantı gecikmeden gönderilmelidir. Bu silahların Ukrayna’ya sağlanması, mevcut karşı saldırı ve sonraki operasyonlarda başarı olasılığını en üst düzeye çıkarıyor. ATACMS aynı zamanda Ukrayna’nın Rus savunma oluşumlarını yok etme yeteneğini de artırabilir.” diye vurgulandı.

ABD Başkanı Joe Biden’in, Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon’un Ukrayna’ya uzun menzilli ATACMS füzelerinin tedarikine ilişkin tavsiyelerini değerlendirmesi ve yakın zamanda nihai kararını vermesi bekleniyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram ve https://whatsapp.com/channel/0029Va3Kg0eFy72AMbDV7R3m WhatsApp kanallarımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com