ABD, Ukrayna’ya Patriot füze sistemleri verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Senatosu ve Kongresi tarafından 19 Mayıs’ta onaylanan Ukrayna’ya yönelik yeni yardım paketi, Ukrayna’ya Patriot uçaksavar füze sistemlerinin tedarik edilmesini de sağlıyor.

The Washington Post tarafından bildirildiğine göre 19 Mayıs Perşembe günü onaylanan 40 milyar dolarlık yeni askeri yardım paketi Patriot uçaksavar füze sistemleri ve uzun menzilli topçu silah sistemlerinin Ukrayna ordusuna transferinin finanse edilmesi de sağlıyor.

İngiltere, Ukrayna’ya uzun menzilli topçu ve gemisavar füzeleri tedarik edecek

Buna ek olarak, yardım paketi Ukrayna’ya 8 milyar dolardan fazla genel ekonomik destek, yaklaşık 5 milyar dolarlık küresel gıda yardımı ve 1 milyar dolardan fazla mülteci desteğini de içermektedir.

Not, Patriot, kısa menzilli balistik füzeleri, uçakları ve seyir füzelerini yok etmek için tasarlanmış bir uçaksavar füze sistemidir.

19 Mayıs’ta ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya 100 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi için talimatını da verdi.

Beyaz Saray ayrıca, Karadeniz’in Rusya tarafından ablukaya alınmasına karşı savunmaya yardımcı olacak modern gemisavar füzelerini Ukrayna’ya devretmek için de çalışmaktadır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com