AB, Ukrayna’dan gümrüksüz ithalatın süresini resmen uzattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Avrupa Parlamentosu Holodomor'u Ukrayna halkının soykırımı olarak tanıdı

Avrupa Parlamentosu, Ukrayna’dan AB’ye yapılan ithalata yönelik koruyucu tedbirlerde ithalat vergisi ve anti-damping vergisinin askıya alınmasını uzatma kararı aldı.

AP’nin web sitesinde yayınlanan bilgiye göre 9 Mayıs’ta, Avrupa Parlamentosu Ukrayna ile gümrüksüz ticaret dönemini Haziran 2024’e kadar bir yıl daha uzatmayı kabul etti.

Karar, Ukrayna’nın AB’ye ihracatına ilişkin ithalat vergisi, anti-damping vergisi ve koruyucu önlemlerin kaldırılmasına ilişkindir.

Tercihli ticaret, tarife kotaları kapsamında ithal edilen meyve ve sebzelerin yanı sıra diğer tarım ürünleri ve işlenmiş tarım ürünleri için de geçerlidir.

Aynı zamanda, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren sanayi malları sıfır vergiyle vergilendirilecek.

Mesajda, “Ukrayna’nın kademeli olarak AB iç pazarına entegrasyonunu teşviğe çalıştığımız için, bu önlemler Ukrayna’nın istikrarını güçlendirmek için çok önemlidir.” denildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com