Zelenskiy: Herson, Berdyansk ve tüm işgal altındaki şehirler Ukrayna’ya geri dönecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy yayınladığı bir video mesajı ile Ukrayna’nın, Rusya’nın işgal ettiği tüm şehirleri, özellikle Herson ve Berdyansk’ı kesinlikle geri alacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı, birçok şehirde şehir günlerinin kutlanacağını, özellikle, hala işgalcilerin kontrolü altında olan Herson ve Berdyansk’ta bunun olacağını belirterek “Şimdilik. İşgalciler onlara ne güç harcarlarsa harcasınlar, ne derlerse desinler, Hersonumuz ve Berdyanskımız Ukraynalı ruhunu asla kaybetmedi, Ukrayna’ya olan inancını asla kaybetmedi. Ve onları bir an olsun unutmuyoruz. Kesinlikle geri dönecekler.” diye vurguladı.

Pentagon istihbarat şefi: Ukrayna’daki başarısızlıkları Putin’i amaçlarını değiştirmeye zorlayacak

Harkov bölgesi yeniden canlanıyor

Cumhurbaşkanı ayrıca, Harkov bölgesinin kurtarılmış bölgelerinin yeniden hayata döndüğünü söyledi:

  • yiyecek ve ilaçlar teslim edilmeye başlandı;
  • enerji kaynakları faaliyete geçti;
  • emekli maaşları ödenmeye başlandı;
  • ulaşım ve demiryolları yeniden çalışmaya başladı.

Zelenskiy “Zaman gelecek, işgalcilerin yıktığı her şeyi yeniden inşa edeceğiz. Ve bunu hâlâ işgal altındaki şehirlerimizin her biri için söyleyebileceğim bir gün olacak. Herson, Berdyansk ve Donetsk hakkında. ,Ve Lugansk, ve Mariupol hakkında. Elbette Kırım hakkında. Ukrayna geri dönecek. Ukrayna kazanacak!” diye devam etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com