Ukrayna’nın devlet tarafından desteklenen en başarılı 5 filmi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da Devlet Film Ajansı tarafından desteklenen filmler içerisinde en yüksek hasılatı Vladimir Zelenskiy’nin “Ben, sen, o” filmi aldı.

Vladimir Zelenskiy'nin Ben, sen, o filmi

Ubr’nin haberine göre, bu yaz Kültür Bakanlığı, Devlet Film Ajansı için (yatırımcı bulmak için bir film projesinin sunumu) yönetmen ve yapımcının önceki başarılarının yarışma sırasında dikkate alınacağına yeni kuralları getirdi. Özellikle filmlerin gişe başarısı önemli hale geldi. Bu nedenle yönetmenler, film gösterimlerinde gişe başarılarını da düşünmek zorunda kalıyor.

Ukrayna Devlet Film Ajansı 2014’ten 2019’a kadar 224 filme 1.6 milyar UAH destek verdi. Filmler Ukrayna’da gişede 265.5 milyon kazandı.

Ukrayna Devlet Film Ajansı’nın desteklediği filmler içerisinde en çok para kazanan filmler hangileridir?

  1. “Ben, sen, o” (Я, ти, він, вона)

35.9 milyon UAH bütçeli filme, 17.62 milyon UAH devlet desteği gerçekleşirken, filmin gişe hasılatı 71.06 milyon UAH oldu.

Filmi izleyebilirsiniz:

  1. “Çılgın Düğün” (Скажене весілля)

Gişe hasılatı 54.919 milyon UAH olarak gerçekleşen filmin bütçesi 10.8 milyon UAH olup Devlet Film Ajansı tarafından tahsis edilen fon 1.175 milyon UAH idi.

Filmi izleyebilrsiniz:

  1. “Çılgın Düğün – 2” (Скажене весілля 2)

Gişe hasılatı 41.235 milyon UAH olarak gerçekleşen filmin bütçesi 15 milyon UAH olup Devlet Film Ajansı tarafından tahsis edilen fon 7 milyon UAH idi.

Filmi izleyebilirsiniz:

  1. “Çalıntı Prenses: Ruslan ve Lyudmila” (Викрадена принцеса: Руслан і Людмила)

Gişe hasılatı 36.407 milyon UAH olarak gerçekleşen filmin bütçesi 11.320 milyon UAH olup Devlet Film Ajansı tarafından tahsis edilen fon 29.837 milyon UAH idi.

Film tanıtımı:

  1. “Zakhar Berkut” (Захар Беркут)

Gişe hasılatı 35.507 milyon UAH olarak gerçekleşen filmin bütçesi 11.320 milyon UAH olup Devlet Film Ajansı tarafından tahsis edilen fon 29.837 milyon UAH idi.

Film tanıtımı:

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com