Ukraynalı Novikov “dünyanın en güçlü insanı” yarışmasını kazandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Dünyanın en güçlü insanı” yarışmasını kazanan Ukraynalı sporcu Oleksii Novikov aynı zamanda bu unvanı elde eden en genç sporcu oldu.

Ukraynalı Novikov dünyanın en güçlü insanı yarışmasını kazandı

Ukrinform’un ajansının haberine göre, ABD’nin Florida eyaletinde yapılan yarışmada Novikov, ağırlık kaldırma kategorisinde 537.5 kilogram ile dünya rekorunu kırdı.

Novikov, 2004 ve 2007 yıllarında dünyanın en güçlü kişisi unvanının sahibi olmayı başaran Vasil Virastyuk‘tan sonra ilk Ukraynalı oldu.

Oleksii Novikov, iki ay önce 4 yıldır elinde tuttuğu Ukrayna’nın en güçlü adamı unvanını kaybetti. Ancak dünya yarışmasında kendini kanıtlamayı başardı.

“Dünyanın En Güçlü İnsanı” unvanını kazanan Novikov, bu unvanı elde eden en genç sporcu olmanın yanı sıra “Dünyanın En Güçlü İnsanı” unvanını elde eden ikinci Ukraynalı olarak da tarihe geçti. Söz konusu yarışma 1977’den beri pek çok klasmanda düzenleniyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com