Ukrayna’daki büyükelçiler İzyum şehrini ziyaret ederek Rus işgalinin sonuçlarını yerinde gördüler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Rusya’nın Ukrayna topraklarında işlediği kanlı suçlarla ilgili gerçeğin dünyaya mümkün olan en yüksek düzeyde ulaştırılması konusundaki talimatlarının yerine getirilmesinin bir sonucu olarak Cumhurbaşkanlı Ofisi Başkan Yardımcısı Andrey Sibiga ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgen Perebiynis, bir grup yabancı büyükelçiyle birlikte, Silahlı Kuvvetler tarafından işgal edilen Harkov Oblastı’ndaki İzyum şehrini ziyaret etti.

Heyet, Rus işgalcilerin savaş suçlarının sonuçlarını, Ukrayna halkının Ruslar tarafından soykırıma uğratılmasını ve insanlığa karşı işlenen suçların sonuçlarını kendi gözleri ile görme fırsatı buldu. Özellikle büyükelçiler, 500 kilogramlık bir Rus bombası tarafından tahrip edilen çok katlı bir binayı ziyaret etti. Yedisi çocuk olmak üzere 53 kişi burada öldü.

Büyükelçi Azov komutanları hakkında konuştu: İşkence görmüşler ama yılmamışlar!

Büyükelçiler, işgalcilerin işkence odasına dönüştürdüğü İzyum’daki Emniyet Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek, işkenceden sağ çıkmayı başaran iki bölge sakini ile görüştü.

Yabancı diplomatlar, İzyum’un eteklerinde bir orman şeridinde bulunan Rus işgalciler tarafından işkence edilerek infaz edilen Ukraynalıların toplu mezarını inceledi. Beşi çocuk olmak üzere 436 ceset çıkarıldı. Cesetlerin çoğunda şiddetli ölüm belirtileri bulunmaktadır.

Trajedi mahallinde, diplomatik misyon, gazetecilerle, özellikle de önde gelen yabancı kitle iletişim araçlarının temsilcileriyle görüştüler.

Ziyaret sırasında konuşan Andrey SibigaDünya, işgalcilerin kanlı suçları hakkındaki gerçeği bilmeli. Bu nedenle, bugün yabancı diplomatların Rus işgalcilerin geride bıraktıklarını kendi gözleriyle görebilmeleri son derece önemlidir. Rus askeri-politik liderliğinin Ukrayna’ya karşı silahlı saldırı suçundan cezalandırılması gerektiğini vurguluyoruz” dedi.

Heyette AB’nin Ukrayna Temsilciliği Başkanı, Litvanya, Letonya, Estonya, İspanya, Avusturya, Macaristan, Hırvatistan, İsveç, Slovakya, İsviçre, Türkiye, Polonya, Slovenya, Fransa ve Danimarka‘nın büyükelçileri bulundu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com