Ukrayna, dünyanın en güçlü orduları sıralamasında 7 sıra yükseldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
The Times: Silahlı Kuvvetlerin başarılı karşı saldırısı, savaşın yılbaşına kadar biteceğine dair umutları artırdı

Ocak 2023’ün başında listeyi güncelleyen uluslararası kuruluş Global Firepower’a göre Ukrayna, dünyanın en güçlü ordularının küresel sıralamasında yıl içinde 22. sıradan 15. sıraya yükseldi.

Yayınlanan listede 2023 itibariyle, Ukrayna’nın Güç Endeksi 0.2516 oldu. 2022’nin başında gösterge 0.3266, 2021’de 0.4396, 2020’de 0.4457 idi. 0,0000’lik bir endeks ise “ideal” olarak kabul edilmektedir. İlk sırada yer alan ABD’nin endeksi 0.0712’dir.

Türkiye ise listede 0.2016 endeks puanı ile İtalya’nın ardından 11. sırada yer aldı.

Derecelendirme 145 ülkeyi içeriyordu. ABD ilk sırayı alırken, onu Rusya takip etti ve Çin ilk üçü tamamladı. Global Firepower, Rusya Federasyonu’nun üçüncü sırayı elinde tutmasına rağmen, askeri potansiyelinin tükenmekte olduğunu kaydetti.

Global Firepower, “Devam eden Rus-Ukrayna savaşı, insan gücü ve teçhizat açısından komşu Ukrayna’ya göre sayısal üstünlüğüne rağmen, Rusya’nın askeri potansiyelinin temel sınırlamalarını göstermiştir.” dedi.

Genel olarak sıralamada ilk on şu şekilde oluştu: ABD, Rusya, Çin, Hindistan, İngiltere, Güney Kore, Pakistan, Japonya, Fransa, İtalya.

Son sıralarda ise Moldova, Benin ve Butan bulunmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com