Turkvision-2020 uluslararası müzik yarışmasını Gagauz kökenli Ukraynalı kazandı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Gagauz kökenli Ukraynalı Natalya Papazoğlu, Türk uyruklu şarkıcılar arasında düzenlenen Turkvision-2020 uluslararası müzik yarışmasında birinci oldu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yayınladığı mesajda Natalya Papazoğlu – Ukraynalı şarkıcı, kendi şarkılarının yazarı ve icracısı, devlet caz orkestrasının solisti, birçok uluslararası yarışmada ödüllü. Sanatçı yarışmada adı “dikenli yol” «тернистий шлях» olarak tercüme edilen Gagauzca “Tikenli yol” adlı şarkıyı seslendirdi.” şeklinde ifade etti.

Turkvision yarışması 2013 yılında başladı. Son yarışma 2015 yılında yapılmıştı. 2020 yılında ise pandemi tedbirlerinden ötürü online olarak yapıldı. Türk milletlerini temsil eden diğer ülke sakinlerinin yanı sıra içinde Türk kökenli insanların yaşadığı ülkeler de yarışmaya katılabilmektedir. Yarışmaya Ukrayna dahil 24 ülkenin temsilcileri katıldı.

2020 yılında dördüncü kez düzenlenen son yarışmaya 26 yarışmacı katıldı. Koronavirüs salgını ile bağlantılı olarak yarışma internet üzerinden gerçekleştirildi ve katılımcılar, organizatörlere performanslarının videolarını sundular.

Ukrayna 226 puanla birinci olurken, Yakutistan 204 puanla ikinci, Bosna Hersek ise 194 puanla üçüncü oldu.

Şarkıyı dinleyebilirsiniz:

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com