“Troeyşçina Köprüsü” aydınlatıldı ve açılmak için hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Yıl sonuna kadar hizmete alınmak istenen Troeyşçina Köprüsü’nde aydınlatmalar tamamlandı. Belediye başkanına göre bir sonraki aşama metro inşaatı olacak

Kiev Belediyesi basın servisi tarafından verilen bilgiye göre Kiev Podolsko-Voskresenskiy köprüsünün kemerli kısmında aydınlatma işlemleri tamamlanmış ve geçici desteklerin söküm işlemleri devam etmektedir.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko “Bugün, Podolsko-Voskresenskiy Köprüsü’nde araç geçişleri için gerekli olan tüm aydınlatmalar yapıldı ve bir sonraki adım Troeyşçina metrosunun inşası …” dedi.

Kiev Şehir Devlet İdaresi ayrıca köprü geçişindeki tüm inşaat alanlarında çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Belçika’dan uzmanlar, Naberejno-Hreşçatitskaya caddesindeki girişin kurulumunu tamamladı. Bu yapının toplam ağırlığı 780 tona, uzunluğu 143 m’ye ulaşmaktadır. Kurulum çalışmalarının Ekim ayı sonunda tamamlanması planlanmaktadır.

Buna paralel olarak, Rusanovskiye Sady’de bulunan demiryolu üst geçidine kadar bölümün inşaatı devam ediyor. Ek olarak, işçiler metro tünellerinin çevreleyen yapılarını donatıyor ve hafriyat işleri yapıyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com