Polonya’da açık pozisyon sayısı artıyor. Ukrayna’dan yeterli işçi bulamıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya’da, iş bulma kurumları boş pozisyonları dolduramıyor ve şu anda Ukrayna’dan yeterli işçiye sahip olmadıkları gerçeğini gizlemiyor.

Polonya’nın büyük gazetelerinden Rzeczpospolita’da çıkan haberlere göre Sonbahar ve Aralık aylarında, kış tatillerinden önce Polonya’daki mevcut açık pozisyonların sayısının artacağı bekleniyordu Yılın bu döneminde işletmeler daha fazla ürün siparişi alırken, aynı zamanda daha fazla işgücüne ihtiyaç duyuyorlar. Polonyalı yabancılar için işe alım ajansları, işçi sıkıntısı durumunun içinden çıkılamaz hale gelebileceğinden korkuyor.

Personel Hizmetleri İş ve İşçi Bulma Kurumu başkanı Krzysztof Inglot, şirketinin şu anda işçi göçmenleri için 2.500 boş pozisyonu olduğunu söyledi. Geçmişte Polonyalı işletmelerin çoğunlukla müşteri aradığını, ancak şimdi durumun değiştiğini ve çalışan bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Bu yılın ilk altı ayında, Polonya’da 1 milyonu bulan, rekor sayıda iş başvurusu kaydedilirken; bu pozisyonları ağırlıklı olarak Ukrayna vatandaşları doldurdu.

Zelenskiy: Ukrayna’da artık oligarşik bir güç olmayacak

EWL Grubu Satış Direktörü Michal Vezhkhovsky, “Pandemiye rağmen rekor sayıda yabancı işçimiz var. Tahminlerimize göre, çoğu Ukraynalı olmak üzere 2 milyon kişi“dedi.

Ayrıca uzmanlara göre, Polonya’daki işçi sıkıntısının bir yandan ekonomik toparlanmanın ve işgücü talebindeki büyümenin, diğer yandan diğer ülkelerden gelen rekabetin sonucudur.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com