Kuleba: Ukrayna ve ortakları, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük lojistik operasyonu yürütüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: @DmytroKuleba

AB, NATO ve Ukrayna, Rusya’nın saldırganlığına karşı mücadele çabalarını tek bir ortak hedefe ulaşmak için etkili bir şekilde birleştiriyor. Hedef ise Rus savaşını mümkün olan en kısa sürede Ukrayna’nın kaçınılmaz zaferiyle bitirmek.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitriy Kuleba, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell‘in katılımıyla gerçekleşen üçlü toplantının sonuçlarının ardından Brüksel’deki NATO karargahında düzenlediği basın toplantısında “Şubat 2022’den itibaren Ukrayna ve en yakın ortakları, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana muhtemelen en büyük lojistik operasyonunu yürütüyor. Siyasi kararların ve açıklamaların arkasında çözülmesi gereken milyonlarca sorun vardır. Koordinasyon ne kadar yüksek olursa, Ukrayna ordusu Rus ordusunu Ukrayna topraklarından o kadar çabuk püskürtür ve Avrupa-Atlantik alanında barış o kadar çabuk sağlanır” diye vurguladı.

NATO ve Avrupa Birliği’ne Ukraynalı askerlere yönelik çok etkili eğitim programları için teşekkür etti ve Ukraynalı pilotlar için eğitime başlama konusunu da gündeme getirdi.

Ukrayna savunma endüstrisi de dahil olmak üzere savunma endüstrisinin tüm temsilcilerini tartışmak üzere bir araya getirmek için bir sonraki yıllık NATO sanayi forumunu mümkün olan en kısa sürede, muhtemelen bu baharda planlamak için daha fazla işbirliği önerisiyle NATO Genel Sekreterine başvurduğunu, aynı zamanda NATO Genel Sekreteri’ne Ukrayna’da modern bir savunma düzeni sisteminin kurulmasına yardım ettiği için şükranlarını dile getiren Ukrayna Dışişleri Bakanı, “Tek bir hedefe ulaşmak için ilerleyeceğiz: bu savaşı olabildiğince çabuk bitirmek, kaçınılmaz olan Ukrayna’nın zaferiyle bitirmek” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com