Kırım’da Ukrayna yanlısı vatandaşlar Rusya’nın askeri tesislerine “molotof kokteyl” ile saldırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: “GUR”

Geçici olarak işgal edilen Kırım’da işgalciler ile Ukrayna yanlısı vatandaşlar arasındaki çatışma büyüyor. Ukrayna’yı destekleyen yerel halk, sistematik olarak Rus askeri tesislerine molotof kokteyllerle saldırıyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü tarafından bildirildiğine göre bu tür saldırılara karşı koymak için Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri personeli yüksek alarm durumuna geçirildi.

Raporda, “Bu tür “olaylara” karışma olasılığı bulunan “şüpheli kişiler”in takibi yapılıyor. Fiziksel güç ve silah kullanımına izin veriliyor. Toplu gözaltılar ve tutuklamalar yapılıyor” denildi.

İstihbarat kaynakları, tutuklamaların ardından Rus pasaportu almayı reddeden bazı vatandaşların “kayıp” sayıldığını belirtiyor. Firarda kalanlara ise idari para cezaları, büyük para cezaları ve taciz uygulanıyor. İnsanlar işten atılıyor, mal ve işlerinden mahrum bırakılıyor.

Gözaltına alınan ve tutuklananların çoğu Kırım Tatar halkının temsilcileri. Bunlar arasında Kırım Tatar Halk Meclisi Başkan Yardımcısı Neriman Celal, gazeteci ve “Kırım Dayanışma” derneği üyesi Timur İbragimov, halktan Rüstem Seitmemetov da bulunuyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com