Kanada, Ukraynalı mülteciler için yeni bir sefer düzenliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kanada’nın Saskatchewan eyaleti, Polonya’da kalan Ukraynalı mülteciler için bir charter uçuşu düzenlemeyi planlıyor.

Saskatchewan Göçmenlik Bakanı Jeremy Garrison yaptığı açıklamada “Saskatchewan hükümeti, Polonya’dan Regina’ya, yaklaşık 230 Ukraynalıyı tahliye edecek bir charter uçuşuna hazırlanıyor.” dedi.

Hareket tarihinin 4 Temmuz olarak planlandığı ancak henüz kesinleşmediğini kaydeden Garrison “Kanada’ya taşınmak isteyen sınırsız sayıda Ukraynalının kabulüne ilişkin açık kapı politikamızı net olarak ilan ettik.” dedi.

16 Temmuz’dan itibaren tüm web sitelerine Ukraynaca zorunluluğu getirildi

Bakan, hükümetin mültecilere kısa süreli barınma sağlayacağını, bir miktar mali destek vereceğini ve iş bulmalarına yardımcı olacağını da sözlerine ekledi.

Ek olarak, Saskatchewan’daki Ukraynalılar sürücü ehliyetlerini yerel ehliyetlerle kolayca değiştirebilir ve ücretsiz bir sağlık sigortası kartı alabilirler.

Garrison, “Basit ve net bir süreç sağlamak istiyoruz, çünkü bu insanlar hem Ukrayna’da hem de uzun bir yolculuktan sonra çok zor koşullarla karşı karşıya kaldılar.” dedi.

Daha önce, Ukraynalı mültecileri taşıyan uçakların Kanada’nın Winnipeg, Montreal, Halifax, Moncton ve St. John’s şehirlerine gittiği bildirilmişti.

Toplamda, 42,000’den fazla Ukraynalı bu yılın başından itibaren Kanada’ya geldi (hepsi mülteci değil). Mart ortasından bu yana, federal hükümet Ukraynalıların 131,000’den fazla vize başvurusunu onayladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com