İngiltere ve Polonya, Ukrayna’nın NATO’ya hızlandırılmış katılımını savunuyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
9 Avrupa ülkesinin lideri Batılı ülkelere Ukrayna'ya askeri desteği artırma çağrısında bulundu

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverley ve Polonyalı mevkidaşı Zbigniew Rau, Ukrayna’nın Finlandiya’nın bu yılın başlarında ittifaka katıldığında kullandığına benzer hızlandırılmış bir prosedürle NATO’ya kabul edilmesini umduklarını bildirdi .

Amerika’nın Sesi’nin bildirdiğine göre, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau İngiliz mevkidaşı ile Londra’da görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, “Polonya’nın buradaki konumu çok açık. Ukrayna’yı kurumsal boyutta ittifaka mümkün olduğunca yaklaştırmak istiyoruz. Ukrayna’nın askeri-politik yapılarını ittifakta standart olanlara uyarlamak istiyoruz.” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı’na göre, önemli bir argüman, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin “standart NATO teçhizatı, NATO doktrini ve NATO taktiklerini kullanma konusunda büyük deneyime” sahip olduğu ve bunun ittifaka katılma süresini kısaltması gerektiğidir.

Cleverley “İsveç ve Finlandiya’nın katılmak için başvurduğu ve sonunda Finlandiya’nın NATO’ya katıldığı süreç kısaltıldı çünkü onların son derece yetenekli askeri güçler olduklarını kabul ettik. Ve bence Ukrayna için hangi sürecin bizim için uygun olacağını tartışırken bunu düşünmemiz gerekiyor. Ukrayna’nın askeri kapasitesinin son 18 ayda ne kadar geliştiğini kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com