İngiltere, Ukrayna’ya 600’den fazla Brimstone füzesi teslim edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere, askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna’ya 600 adet yüksek hassasiyetli Brimstone füzesi göndermeyi planlıyor.

Reuters’in yazdığına göre bu, Büyük Britanya Savunma Bakanı Ben Wallace tarafından ifade edildi.

Wallace “Ayrıca 600 Brimstone füzesi daha göndereceğimizi söyleyebilirim ki bu, Ukrayna’nın savaş alanına hakim olmasına yardımcı olmak için inanılmaz derecede önemli olacak” dedi.

Bakan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in işgaline karşı Batı’nın birliğinin güçlü kaldığını da vurgulayaral “Başkan Putin bu yıl sıkılmamızı bekliyorsa yanılıyor” diye ekledi.

Yeni bir askeri yardım paketinin bir parçası olarak İngiltere’nin Ukrayna’ya Challenger 2 tankları, AS90 kundağı motorlu toplar ve hava savunma füzelerine ek olarak aktarılacağı belirtilmelidir.

Kasım 2022’nin sonunda İngiltere’nin Ukrayna’ya fırlatma menzili daha önce teslim edilen birinci nesil Brimstone füzelerinden üç kat daha büyük olan modernize edilmiş yüksek hassasiyetli Brimstone 2 lazer güdümlü füzeleri teslim ettiği hatırlanacaktır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com