CIA Direktörü: Ukrayna’ya nükleer saldırı hazırlığına dair net bir kanıt yok

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörü William Burns, Rusya’nın Ukrayna topraklarına nükleer bir saldırı hazırladığına dair net bir kanıt bulunmadığına dair güvence verdi.

Reuters, Burns’ün Washington’daki konuşmasında ABD istihbaratının Rus birliklerinin Ukrayna’da nükleer silah kullanmaya hazırlandığına dair net bir kanıtı olmadığını vurguladığını yazdı. Burns’e göre, bu tarz eylemler keşif araçlarıyla, özellikle uydu görüntüleri aracılığıyla izlenebilmektedir.

Reuters: Putin, 9 Mayıs geçit töreninde Batı’ya ‘kıyamet’ uyarısı gönderecek

Burns, Çin’in Ukrayna’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini de sözlerine ekledi. Ukrayna kuvvetlerinin güçlü direnişi ve Batı’nın Rusya’ya karşı ekonomik yaptırımlar konusundaki uyumu onları şaşırttı, bu yüzden şimdi tahminlerinin yanlış hesaplamalarını analiz ediyorlar.

CIA direktörü, Ukrayna’daki Rus birliklerinin başarısızlıklarının Çin’in yaklaşmakta olan Tayvan’ı işgaliyle ilgili kararını etkilemeyeceğine, ancak komünist liderliği güçlerini yeniden değerlendirmeye ve tüm eylemlerini hesaplamaya zorlayacağına inanıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com