Borrell: AB, Ukrayna’ya mühimmat tedarikini hızlandıracak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Borrell: Ukrayna'nın NATO'ya katılımı şu anda ana konu değil.

Avrupa Birliği, Ukrayna’ya silah tedarikini hızlandırmayı planlıyor. Bu, AB dışişleri bakanlarının Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ile yaptığı görüşmenin ardından AB diplomasi başkanı Josep Borrell tarafından ifade edildi.

Avrupa Komisyonu’nun web sitesinde de yayınlanan videoda, Borrell Kuleba’nın Stockholm’deki bir toplantıda AB’deki mevkidaşlarına Kiev’in bir Rus işgaline karşı savunmak için daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu söylediğini belirtti.

Borrell “Tabii ki desteği hızlandırmalıyız. Çatışmaların yoğunluğu ve Rus ateş gücü ve Ukraynalıların bu sürekli ve sistematik bombardımana nasıl karşı koyabilecekleri hakkında fikir sahibi olmak adına. O [Kuleba] bana sadece bir sayı verdi: savaşın devam ettiği Bahmut bölgesinde Ukrayna’nın günde yaklaşık 1,000 topçu mermisine ihtiyacı var. Günde 1,000.” dedi.

Ona göre Avrupa Parlamentosu, hızlandırılmış bir prosedür kapsamında Ukrayna için mühimmat kararının değerlendirilmesini destekledi. Artık Avrupa ülkeleri kendi rezervlerine başvurmak ve lojistik zorlukların üstesinden gelmek zorunda kalacak.

Borrell “Bakan Kuleba ile görüşmenin dışişleri bakanları tarafından başkentlerine iletileceğinden eminim. Herkesten bu mesajı savunma bakanlarına iletmesini istedim. [Cephane] akışı devam ediyor. Artacağına eminim çünkü mali imkanlar yeterli ve bu finansman meselesinden ziyade lojistik meselesi. Ama biliyorsunuz savaş lojistiktir bugün biz Ukrayna’ya mühimmat vermezsek Ukrayna kendini savunamaz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com