Baro başkanı, ülkeye taşınan Ukrayna vatandaşlarına ücretsiz hukuki yardım sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Milli Barolar Birliği (UNBA) Türkiye Cumhuriyeti (Ankara) temsilcisi Galina Kozina Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ile bir araya geldi. Başkan, Türk avukatlarının Türkiye’ye taşınmak zorunda kalan Ukrayna vatandaşlarına maddi ve manevi desteğin yanı sıra ücretsiz hukuki yardım sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Erinç Sağkan toplantıda Ukrayna avukatlarına dostlukları için teşekkür etti ve Ukraynalı ve Türk avukatlar arasında işbirliği yapmak istediğini ifade etti. UNBA Başkanı Lidia Izovitova ile şahsen görüşmek ve bir işbirliği muhtırası imzalamak istediğini dile getirdi.

İki ülke barolarının temsilcileri, özellikle Ukraynalı ve Türk avukatlar arasında deneyim alışverişi, uyumlu uluslararası forumların oluşturulması vb. konularda işbirliği olasılıklarını görüştüler.

Erinç, Ukrayna’nın zor zamanlarında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri saldırısı nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’ne taşınmak zorunda kalan Ukrayna vatandaşlarına maddi ve manevi desteğin yanı sıra ücretsiz hukuki yardım sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Türk avukatlarının Türkiye’de geçici olarak yaşayan Ukraynalı meslektaşlarını desteklemeye hazır olduklarına dair güvence verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com