Ukrayna’da benzin ve dizel yakıt fiyatları artıyor, 28 UAH seviyesine çıktı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da benzin ve mazot maliyeti hızla artmaya başladı. Günlük ortalama fiyat, yakıt türüne bağlı olarak 99 kopek ile 2 grivna arasında arttı.

Ukrayna'da benzin ve dizel yakıt fiyatları artıyor

A-95 Consulting Group verilerine göre A-95 sınıf benzin fiyatı litre başına ortalama 28.01 UAH seviyesine ulaştı. Gün boyunca, yakıt fiyatı ortalama 99 kopek arttı. Toplam 14 benzin istasyonu zinciri fiyat etiketlerini yükseltirken yalnızca Neftek, fiyatı 2 UAH düşürdü.

A-92’nin fiyatı ise ortalama olarak litre başına 27 UAH’a yükseldi. Fiyat etiketleri 14 benzin ağı tarafından artırıldı.

Dizel yakıt fiyatı litre başına günlük ortalama fiyatı 26.46 UAH’dan 27.44 UAH’e yükseldi. Akaryakıt istasyonlarının çoğu fiyat etiketlerini yükseltti.

Otogaz fiyatları 14.5 UAH ile 16.46 UAH arasında değişmektedir. Pratik olarak son günde fiyat değişmediler. En yüksek fiyat ise 16 UAH üstü ile Socar benzin istasyonlarında belirlendi. Litre başına ortalama fiyat ise 15.33 UAH oldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com